T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > vragen en contact > veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen verkopen en kopen huis

De 7 meest gestelde vragen

1.  Is een makelaar nodig voor een woningverkoop of aankoop?


Het is een algemeen misverstand dat een makelaar nodig zou zijn voor woningverkoop of -aankoop in Nederland. U kunt alles zelf doen.

De notaris is de énige partij in Nederland die noodzakelijk is voor een officiële woningverkoop tussen verkoper en koper. De notaris is de enige persoon die álle juridische aspecten meeneemt, de officiële contracten vaststelt en voor een juiste transactie beroepswege verantwoordelijk is.

Toch kan een deskundig internetmakelaar waarde toevoegen in vraagprijsinventarisatie en -advies, professionele verkooppromotie, onderhandelingen en koopcontractbegeleiding.

2.  Hoe bepaal ik de verkoopprijs van mijn huis?


Belangrijk bij het vaststellen van de verkoopprijs is uw gewenste verkooptijd. Wilt u sneller verkopen? Stel dan een scherpere prijs vast met minder ruimte voor onderhandeling. U stelt uw verkoopprijs vast op basis van vergelijkbare woningen (Funda.nl, WOZ, makelaarskranten) of door specifieke adressen via het kadaster op te vragen (kadaster.nl).

Overigens kunt u Huizenpartner.nl vragen voor een gratis waardebepaling van uw huis. Indien u kiest voor een van onze verkooppakketten onder VBO garantie, dan brengen onze makelaars zonder meer een waardebepaling en vraagprijsadvies uit.

3.  Hoeveel tijd moet ik nemen voor een verkoop?


Bekijk hier hoe lang gemiddeld in Nederland een woningverkoop via Huizenpartner duurt. Maar overweeg dat in uw situatie de verkoop toch iets langer kan duren. Zo heeft u ‘de rust’ mocht het wat langer dan gemiddeld duren.

Met onze gratis toolkit heeft u snel de beste foto's gemaakt en een persoonlijke verkooptekst geschreven. Beiden worden altijd nog geoptimaliseerd door ons designteam en verkoopspecialisten. Zo bent u na aanlevering van uw gegevens al binnen twee dagen optimaal in verkoop!

4.  Kan ik tijdens de verkoop aanpassingen aan mijn woninggegevens doorvoeren?


U kunt altijd zelf de gewenste aanpassingen van uw woningpresentatie direct in uw eigen website via het menu Mijn Huizenpartner invoeren of via onze helpdesk doorgeven. Binnen enkele dagen worden deze mutaties actief aan alle zoekpartners doorgegeven zonder enige meerkosten. U bespaart zo veel tijd en uw verkoopgegevens blijven overal op internet altijd up-to-date.

5.  Wat moet ik doen als ik overeenstemming heb met een koper?


Als koper en verkoper het eens zijn over de belangrijkste zaken: prijs, datum van levering, ontbindende voorwaarden en eventuele overname van roerende zaken, kan het voorlopig koopcontract worden opgesteld. Wij adviseren u de koper binnen 3 dagen een notaris aan te laten wijzen. De notaris wordt betaald door de kosten koper (k.k.).

De notaris stelt de hypotheekakte en akte van levering (transport) op. Hij stelt vaak gratis, als extra service, het voorlopige koopcontract op, dat ook door ons wordt opgesteld wanneer u verkoopt onder een pakket met VBO garantie. Dit wordt onder deskundige begeleiding opgemaakt en in het bijzijn van koper en verkoper ondertekend.

6.  Hoe betaal ik voor uw dienstverlening?


Pas wanneer u definitief tevreden bent over ons presentatievoorstel van uw woning, ontvangt u van ons een factuur voor het gekozen verkooppakket eigen woning. Bij akkoord betaalt u dan gewoon via uw eigen bank, of u kiest voor nog meer gemak met een automatisch incasso. U kunt op elk moment zonder extra kosten onze dienstverlening opzeggen per telefoon of e-mail.

7.  Waarom zou ik Huizenpartner moeten kiezen?


Het team van Huizenpartner heeft meer dan 10 jaar ervaring in het slim promoten van vastgoed. De basis is internet, maar onze DirectRaak™ aanpak gaat veel breder voor maximaal bereik. Uw woning wordt nu in alle media gezien, valt op in de straat en wordt gevonden op alle belangrijke woningzoekers en direct op Google. Al uw gegevens zijn altijd up-to-date op internet via Mijn Huizenpartner in mum van tijd.

Met DirectRaak™ heeft u de beste garantie op een snelle en succevolle verkoop van uw woning in Nederland.

Onze klanten prijzen onze 7 zekerheden, ons vlot en persoonlijk advies, de hoge kwaliteit van middelen en diensten en de lage kosten, die geen enkel risico vormen.Contact Huizenpartner

Onze verkoopspecialisten en gediplomeerde makelaars beantwoorden uw vragen graag. Neem hier eenvoudig contact met ons op!

Bel mij terug


Start mijn verkoop

Team Huizenpartner.nl
  T: 0900 - 66 4 4444 (lokaal tarief)
  T: +31 - 77 3333 000 (België, Duitsland en buitenland)
  F: 084 - 875 06 39
  E: info@huizenpartner.nl

 

 

Huizenpartner.nl altijd dichtbij voor vragen.
Vindt u hier geen antwoord, bel onze servicedesk:
0900 - 66 4 4444 (lokaal tarief)


 


 

 

Verkopen van uw woning via makelaarsborden: wordt contact op deze wijze nu optimaal gestimuleerd?

Wordt contact met kopers op deze manier
nu echt optimaal gestimuleerd?
Huizenpartner.nl doet het anders ...


 

 


Opvallen met 'andere' advertenties

Ook traditionele advertenties met Huizenpartner.nl vallen extra opZojuist toegevoegd
zondag 26 maart 2023


Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > vragen en contact > veelgestelde vragen